Vištiena Kung Pao

"Autentiškas Kung Pao vištienos patiekalas su traškiais riešutais ir Szechuan pipirais." "Gaminimo procesas: vištiena kepama
"Autentiškas Kung Pao vištienos patiekalas su traškiais riešutais ir Szechuan pipirais." "Gaminimo procesas: vištiena kepama

Pajuskite tikrąją Szechuan virtuvės magiją su šiuo tradiciniu Kung Pao vištienos receptu – tai tobula pusiausvyra tarp aštrumo, saldumo ir riešutų traškumo.

Trumpa Istorija Apie Patiekalą

Kung Pao vištiena kilo iš Sichuan provincijos Kinijoje ir buvo pavadinta Qing dinastijos pareigūno Ding Baozhen garbei. Jis buvo žinomas kaip didelis aštraus maisto mėgėjas, todėl šis patiekalas jam buvo sukurtas. Šiandien Kung Pao vištiena populiari visame pasaulyje, nors kiniškoje ir vakarietiškoje versijoje yra tam tikrų skirtumų.

Kuo šis patiekalas išskirtinis?

  • Puikiai subalansuoti skoniai – aštrumas, saldumas, rūgštumas ir umami.

  • Unikali tekstūra – sultinga vištiena, traškūs riešutai ir aromatingi pipirai.

  • Lengvai pritaikomas – galite reguliuoti aštrumą pagal savo skonį.

Ingredientai (4 porcijoms)

  • Marinatui

    • 400 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių (supjaustytos mažais kubeliais)

    • 1 šaukštas sojų padažo

    • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo

    • 1 šaukštelis ryžių acto

    • ½ šaukštelio sezamų aliejaus

    Padažui

    • 2 šaukštai sojų padažo

    • 1 šaukštas austrių padažo

    • 1 šaukštas ryžių acto

    • 1 šaukštas cukraus

    • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo

    • 3 šaukštai vandens

    Pagrindiniai ingredientai

    • 2 šaukštai augalinio aliejaus (geriausia žemės riešutų)

    • 10 džiovintų Szechuan čili pipirų (galima keisti į kitus džiovintus pipirus)

    • 1 šaukštelis Szechuan pipirų (nebūtina, bet suteikia autentišką skonį)

    • 3 skiltelės česnako (smulkiai supjaustytos)

    • 1 cm imbiero gabalėlis (supjaustytas plonais griežinėliais)

    • 1 mažas raudonasis svogūnas (supjaustytas kubeliais)

    • 1 saldžioji paprika (supjaustyta kubeliais)

    • ½ puodelio nesūdytų žemės riešutų

    • 2 svogūnų laiškai (supjaustyti)

Gaminimo būdas

1. Vištienos marinavimas

  1. Supjaustykite vištieną mažais kubeliais.

  2. Dubenyje sumaišykite visus marinato ingredientus.

  3. Sudėkite vištieną į marinatą ir palikite bent 15 minučių (geriausia 30 minučių).

2. Padažo paruošimas

  1. Mažame dubenyje sumaišykite sojų padažą, austrių padažą, ryžių actą, cukrų, kukurūzų krakmolą ir vandenį.

  2. Gerai išmaišykite, kol krakmolas ištirps.

3. Kepimo procesas

  1. Keptuvėje arba woku įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.

  2. Sudėkite džiovintus čili pipirus ir Szechuan pipirus, kepkite 30 sekundžių, kol pajusite aštrų aromatą.

  3. Įdėkite česnaką, imbierą, svogūną ir kepkite dar 30 sekundžių.

  4. Sudėkite vištieną ir kepkite apie 3–4 minutes, kol apskrus.

  5. Suberkite papriką ir kepkite dar 2 minutes.

  6. Supilkite paruoštą padažą, gerai išmaišykite ir leiskite jam sutirštėti (~1 minutė).

  7. Suberkite žemės riešutus ir svogūnų laiškus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Pojūčiai Valgant

🔥 Pirmasis kąsnis suteikia traškumo iš riešutų 🥜 ir aštraus pipirų dūmo 🌶️.
🍯 Vidurinė nata – saldžiarūgštis padažo švelnumas derinasi su sultinga vištiena 🍗.
💥 Pabaigoje – subtilus aštrumas 🌡️, kuris maloniai išlieka burnoje 😋.

DUK apie Kung Pao vištieną

1. Kuo skiriasi kiniška ir vakarietiška Kung Pao vištienos versija?
Tradicinėje kiniškoje versijoje naudojami Szechuan pipirai ir čili pipirai, kurie suteikia unikalų aštrumą ir tirpstantį efektą. Vakarietiškoje versijoje patiekalas dažnai švelnesnis, be autentiškų pipirų.

2. Ar galiu pagaminti Kung Pao vištieną be riešutų?
Taip, galite naudoti anakardžius arba visai atsisakyti riešutų.

3. Ar galima šį patiekalą padaryti mažiau aštrų?
Taip! Tiesiog sumažinkite džiovintų čili pipirų kiekį arba juos visai pašalinkite.

Panašūs patiekalai